Top
How to - Stuur Vervangen

Zelf het Stuur van je motor vervangen? - Lastig? Kan het zijn.. zeker wanneer je je stuur al hebt gedemonteerd en erachter komt dat je kabels en leidingen te kort zijn. En je weet dat je over een half uur met je vrienden hebt afgesproken om te gaan rijden. Dan is het lastig.

Voordat je een Stuur aanschaft - als je een beetje tijd neemt om je voor te bereiden dan valt het allemaal wel mee. Plaats een lekkere dikke handdoek op je tank (om krassen te voorkomen. Haal je stuur los van je risers (laat de rest nog even vast zitten) Nu kan je je stuur wat omhoog halen en op deze manier bepalen hoeveel extra lengte je hebt in je kabels en leidingen. Leg alles voorzichtig op je tank en ga een spelletje "AIR-stuur" spelen. Oftewel hou je handen naar voren alsof je een stuur vasthoud, en dan op de plek waar jij ze graag wilt hebben. Meet de dikte op van je huidige stuur, meestal is dit 22m of 25mm op de punten waar je handvatten zitten en waar de risers zitten. Aan de hand van de overlengte in je leidingen en de plaats waar je je stuur graag wil hebben kan je met redelijke zekerheid van te voren bepalen of het stuur zal passen wat je op het oog hebt en of het prettig zal zijn om er mee te rijden.


Belangrijk - waarschijnlijk zal je aan iedere zijde van je nieuwe stuur een 1 gaatje moeten boren. In dit gat valt een nokje die op schakelaar behuizingen zit. Dit voorkomt het draaien van je schakelaars. De juiste plek van de gaten is waar de schakelaar na montage recht zitten, en waar er dan nog de juiste ruimte overblijft voor de handvatten. Zeker als je handvatten ook nieuw zijn kan je niet zomaar de maat van de gaten op je oude stuur overnemen. 2x meten, 1x boren!

Video's - Wij hebben een aantal Youtube video's geselecteerd die je kunnen helpen met het zelf uitvoeren van de bovengenoemde werkzaamheden. Het zijn video's die de werkzaamheden op verschillende motoren laten zien. Kijk en er een aantal en je zal zien dat het niet zo lastig is als het misschien lijkt. In de linker bovenhoek is het mogelijk de diverse video's te selecteren.

Vragen? - Laat het ons weten en we helpen je graag.

Bron - Youtube
Embedden- Het Europese Hof heeft geoordeeld dat het embedden van content geen schending van het auteursrecht inhoudt als de rechthebbende zelf de content al vrijelijk op het internet verspreidt (2014).

Disclaimer - Motorprofiel is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de video's. Of aansprakelijk voor eventuele schade na montage werkzaamheden

@